Nem og enkel opladning af elbiler i boligforeninger

Med drivee’s ladeløsning kan jeres boligforening nemt tilbyde pålidelig elbilopladning til beboerne. Det er en fremtidssikret løsning, der understøtter den grønne omstilling og tilføjer en værdifuld ekstra service og værdi til ejendommen. Uanset om I har en lille eller stor boligforening, tilbyder drivee en fleksibel løsning, der matcher jeres behov. Implementeringen af ladestander i boligforeninger kan også øge værdien af ejendommen og gøre den mere attraktiv for potentielle lejere og købere – det er derfor utrolig vigtigt som bestyrelse i foreningen, at være på forkant med denne udvikling, som vi i øjeblikket ser i markedet. 

Service- og driftsaftaler for boligforeninger

drivee tilbyder fleksible abonnementer til boligforeninger, der ønsker at indføre ladestandere til elbiler for deres beboere. Vores abonnementsløsninger inkluderer drift og vedligeholdelse af ladestanderne, hvilket sikrer en problemfri oplevelse for både boligforeningen og beboerne.

Nedenfor kan der læses mere om de forskellige abonnementer.

standard
69 kr./md.
pr. ladeport ekskl. moms
Drift og vedligeholdelse
Standard kundeservice?
Ladebrik til opladning?
Mulighed for lukket brugergruppe
Afgiftsrefusion?
App til iPhone og Android
Ingen ekstra udgifter/gebyrer
Bestil
Free
0,45 kr./kWh
ekskl. moms (afregnes efter forbrug)
Serviceaftale
Udvidet drift og vedligehold?
24/7 kundeservice?
Mulighed for lukket brugergruppe
Roaming inkluderet?
Opdatering af firmware?
Mulighed for afgiftsrefusion?
App til iPhone og Android
Ingen administration?
0% i transaktionsgebyr

*Kun til udvalgte kunder

Bestil

Vi er professionelle – og tilbyder alt i én løsning
En løsning til jeres behov

Vi tilbyder individuelle og skræddersyede ladeløsninger, så de passer til jeres behov i boligforeningen. Har I brug for 2, 10 eller 50 ladeudtag – så finder vi en løsning. Vi har et stort udvalg af vores egne ladestandere til boligforeninger – både med 1- og 2 udtag. De fås både vægmonteret, på beslag, pæle og fastmonteret ladestationer. 

I skal overveje, om I selv vil stå for elregningen eller om vi skal stå for betaling af strømmen. Mange boligforeninger ønsker så lidt administration som muligt, hvorfor vi kan tilmelde en ny elmåler i drivee’s navn, og derved betale for elforbruget for jeres ladeløsning. 

Markedsførende på pris

Vi går meget op i at etableringsomkostningerne er så lave som muligt. Det er vores mærkesag. Derfor kan I med garanti forvente en pris, der kan matche alle andre på markedet. Lad os give et uforpligtende tilbud på jeres samlede ladeløsning. Vi har ingen mellemled eller underleverandører – det vil sige, at vi har 100% styr på omkostningerne, og I får derved et retvisende tilbud på jeres ladeløsning. 

Vi anbefaler altid en fremtidssikker installation så udvidelse af jeres ladenetværk kan foregå til en lavere pris. En fremtidssikker ladeløsning vil være dyrere nu og her, men på sigt vil det betale sig. 

Alt samlet ét sted

Vi har vores egne leverandører, vores egne installatører og vores eget administrationsprogram. Det hele samlet ét sted hvorfor der ingen forstyrrende mellemled er i processen. Vi har kontorer i København og Aalborg, hvor I kan komme forbi til et møde – vi kommer også gerne forbi jer, og besigtiger jeres forhold. 

Send drivee en mail

Referencer fra andre boligforeninger

Ladestander til en boligforening i København S

Boligforening i København S har.. – læs mere… 

Ladeløsning til boligforening med carport

Andelsboligforening i Aarhus fik.. – læs mere… 

Dobbelt ladestander til boligforening i Roskilde

Økologisk bofællesskab ønskede.. – læs mere… 

P-hus i Aalborg har nu.. – læs mere… 

Infrastruktur til parkeringskælder

Stor p-kælder kan nu nyde godt af.. – læs mere… 

Andelsboligforening ladeboks 2

Forening fik en fælles ladeløsning.. – læs mere… 

spørgsmål og svar om ladestander til boligforeninger

Alt det praktiske

Fremtidssikring er vigtigt

At installere en ladeløsning i jeres boligforening er vigtigt for såvel eksisterende beboere og nye. Det kan altså tiltrække nye beboere, øge ejendomsværdien og fastholde eksisterende beboere. Desuden forventes det, at elbiler vil blive mere udbredte i fremtiden, hvilket gør ladestationer til en god langsigtet investering, da I via drivee’s ladeløsning har en kort tilbagebetalingstid.

Type 2 ladestationer er de mest benyttede

drivee tilbyder forskellige typer ladestationer, herunder type 2 (AC opladning) som er den type de fleste boligforeningen vælger. Type 2-ladere er ofte den bedste løsning, da de giver en god balance mellem pris og ladetid, og de er velegnede til daglig brug af beboere, som parkerer henover natten/dagen.

Egenfinansiering er den bedste på sigt

Der er flere måder at finansiere installationen på, herunder offentlige tilskud, egenfinansiering eller leasing. drivee kan også hjælpe jer med at finde den rette finansieringsmodel, og I kan opkræve et gebyr for brug af ladestationerne fra beboerne, som kan bidrage til vedligeholdelse og driftsomkostninger. Vi anbefaler aldrig at indgå aftale omkring gratis opsætning af ladestationer, da det vil binde jer og medføre eget dyre strømpriser/aboneneter for beboerne. 

Vi anbefaler altid, at man ejer sin egen ladeløsning. 

drivee sørger for vedligeholdelsen

drivee tilbyder fuld vedligeholdelsesservice som en del af vores abonnementspakker. Det betyder, at I ikke skal bekymre jer om vedligeholdelsen, da drivee håndterer det hele. Dette sikrer, at ladestationerne altid er funktionsdygtige sålænge i har et aktivt abonnement hos drivee. 

Undgå lange bindingsperioder og dyre strømpriser

Når I skal vælge en ladeløsning, bør I overveje faktorer som etableringsomkostninger, installations- og vedligeholdelsesservice, brugeroplevelse, og operatørens erfaringer og omdømme. Det er meget vigtigt, at I ikke låser jer til dyre og uigennemsigtige ladeløsninger. 

I bestemmer 100% selv over jeres ladeløsning

drive ladestationer har adgangskontrolfunktioner, såsom RFID-kort eller drivee appen, der sikrer, at kun autoriserede brugere kan benytte dem. I kan også overvåge brugen af stationerne via drivees online portal, hvilket hjælper med at forhindre misbrug og sikrer, at de er tilgængelige for beboerne.

I kan også vælge at gøre dem offentlige tilgængelige. 

Vi kommer gerne og rådgiver jer uforpligtende

Det afhænger af jeres nuværende el-infrastruktur og antallet af ladestationer, I planlægger at installere. drive kan hjælpe med at vurdere behovet for opgraderinger gennem en grundig analyse. I nogle tilfælde kan mindre opgraderinger være tilstrækkelige, mens andre tilfælde kan kræve større ændringer for at sikre tilstrækkelig kapacitet og sikkerhed.

drivee yder denne service gratis. 

Ladeløsningen øger foreningens egenkapital

Installation af en ladeløsning kan øge ejendomsværdien ved at gøre ejendommen mere attraktiv for elbilsejere. drivee tilbyder konkurrencedygtige vedligeholdelsesaftaler, hvilket sikrer, at omkostningerne holdes nede og stationerne forbliver i god stand. Det er vigtigt at tage højde for disse omkostninger i jeres budgetplanlægning.

drivee sørger for lastbalancering

En ladeløsning vil øge jeres energiforbrug, men det kan optimeres ved at vælge energieffektive ladere, og implementere lastbalancering, der udjævner belastningen over tid. drivee tilbyder systemer, der giver mulighed for at overvåge og styre energiforbruget i realtid, hvilket kan hjælpe med at reducere omkostningerne og nedetid. 

Alt om installationen ved boligforeninger

8-12 uger

Vi har cirka 8-12 ugers leveringstid hos boligforeninger fra kontraktunderskrift til idriftsættelse. Leveringstiden består af følgende: 

  • Projektering og planlægning af projektet
  • Igangsætning, bestilling af materialer og eventuel ny strøm hos netselskab
  • Fysisk installation
  • Test og kontrol
  • Aflevering

Hvis det er nødvendigt at grave, så står vi for hele processen

Gravearbejdet er en vigtig del af installationen af en ladeløsning, da det sikrer korrekt placering og forbindelse af ladestationerne til el-infrastrukturen. Her er en trin-for-trin beskrivelse af, hvordan gravearbejdet foregår (bemærk, at nogle foreninger ikke har brug for gravearbejde): 

  1. Forundersøgelse og planlægning: Før gravearbejdet begynder, udfører drivee en detaljeret undersøgelse af området i samarbejde med entreprenøren. Dette inkluderer at identificere kabler, rør og andre installationer for at undgå skader via LER registeret. 

  2. Markering af graveområder: De specifikke områder, hvor gravearbejdet skal udføres, bliver tegnet ind via et Google Maps overblik. 

  3. Gravning af kabelrende: Gravemaskiner og andet nødvendigt udstyr anvendes til at grave kabelrenden i de markerede områder. Disse kabelrender er nødvendige for at kunne fremføre kabler, der forbinder ladestationerne med forsyningen.

  4. Fremføring af kabler: Når kabelrenden er gravet, lægges kablerne omhyggeligt i jorden og beskyttes med dækbånd. Det er også en mulighed at føre kablerne i rør. 

  5. Tilslutning af infrastruktur: Kablerne tilsluttes både ladestationerne og forsyningen. Dette arbejde udføres af vores elektrikere for at sikre, at alle forbindelser er sikre og opfylder gældende standarder og forskrifter.

  6. Reetablering: Efter at kablerne er lagt og tilsluttet, bliver kabelrenden fyldt op igen. drivee sikrer, at området reetableres til sin oprindelige tilstand så vidt muligt.

  7. Afslutning: Drivee sikrer, at området er rent og ryddeligt, og at alle spor efter gravearbejdet er fjernet. Der udføres en endelig gennemgang med boligforeningen for at sikre, at alle er tilfredse med arbejdet.

Sådan installerer vi jeres ladeløsning

Installation af Ladestationer:

  • Placering og montering: Ladestationerne placeres på de aftale steder og monteres sikkert på vægge, standere eller andre egnede overflader.
  • Elektrisk tilslutning: Ladestationerne tilsluttes de nyligt lagte kabler, og alle elektriske forbindelser kontrolleres for at sikre korrekt funktionalitet og sikkerhed.

Test og Idriftsættelse:

  • Systemtest: drivee udfører en grundig test af hele systemet for at sikre, at alle ladestationer fungerer korrekt og sikkert. Hvis de ikke gør, så sørger vi for at de kommer til det. 
  • Idriftsættelse: Når systemet er godkendt, bliver ladestationerne officielt taget i brug.

Brugeruddannelse og support:

  • Træning: drivee tilbyder træning for beboerne i, hvordan man bruger ladestationerne korrekt, samt hvordan man bruger eventuelle apps eller adgangskontrolsystemer. Dette bliver tilsendt som en guide til alle beboere.
  • Kundesupport: drivee tilbyder løbende support og vedligeholdelsesservice for at sikre, at ladestationerne forbliver i optimal stand.

Afslutning:

  • Oprydning: drivee sikrer, at området ryddes op, og at eventuelle spor af installationsarbejdet fjernes.
  • Endelig gennemgang: Der udføres en afsluttende gennemgang med boligforeningen for at sikre, at alt arbejde er udført tilfredsstillende, og at alle er bekendt med, hvordan systemet fungerer.
  •  

Alt om service og drift for boligforeninger

Sådan yder vi service og drift på jeres ladeløsning

Drivee tilbyder en omfattende service- og driftsaftale for at sikre, at jeres ladeløsning fungerer optimalt og pålideligt. Her er, hvordan Drivee håndterer service og drift:

  1. Løbende vedligeholdelsesbesøg hvis nødvendigt:

    • Regelmæssige inspektioner: drivee udfører regelmæssige inspektioner af ladestationerne for at sikre, at de er i god stand og fungerer korrekt, hvis det vurderes nødvendigt. 
  2. Overvågning og fejlfinding:

    • Fjernovervågning: drivee tilbyder fjernovervågning af ladestationerne, hvilket betyder, at eventuelle problemer hurtigt kan identificeres og rettes, ofte før brugerne opdager dem via drivee’s administrationsprogram. 
    • Fejlfinding og reparation: Hvis der opstår tekniske problemer, har drivee et team af teknikere, der kan diagnosticere og reparere fejl hurtigt og effektivt. Alternativt udskifter vi hele ladeboksen. 
  3. Brugersupport:

    • Kundeservice: drivee tilbyder en dedikeret kundesupportlinje, hvor beboere kan få hjælp til alt fra brugerproblemer til tekniske spørgsmål.
    • Brugervejledning: Drivee leverer omfattende brugervejledninger og træningsmaterialer, så beboere kan få mest muligt ud af ladestationerne.
  4. Opdatering af systemer:

    • Softwareopdateringer: drivee sørger for, at ladestationernes software altid er opdateret med de nyeste funktioner og sikkerhedsforbedringer.
  5. Hurtig respons ved akutte fejl:

    • Akut-linjen: Beboerne kan altid ringe til vores kundesupport for hurtig afhjælpning af eventuelle problemer. 

 

  •  

Skal vores boligforening vælge et åbent eller lukket system til ladestationerne?

Valget mellem et åbent og et lukket system til ladestationer afhænger af jeres specifikke behov og præferencer. Her er en sammenligning af begge systemer, som kan hjælpe jer med at træffe den bedste beslutning for jeres boligforening:

Åbent system

Fordele:

  • Tilgængelighed: Et åbent system er tilgængeligt for alle brugere, herunder gæster og besøgende. Dette kan være attraktivt for boligforeninger, der ønsker at tilbyde ladestationer til et bredere publikum – og tjene ladeløsningen hurtigere hjem.
  • Fleksibilitet: Brugere kan benytte forskellige betalingsmetoder og udbydere, hvilket gør systemet mere fleksibelt. Dette hedder ‘ROAMING’. 
  • Potentiale for ekstra Indtægter: Ved at lade eksterne brugere benytte ladestationerne kan foreningen generere ekstra indtægter gennem ladeløsningen.

Ulemper:

  • Belægningsgrad: Ladeløsningen vil blive brugt mere og beboerne kan potentielt komme til at vente på ledige ladeudtag, hvis der ikke er nok. 

Lukket system

Fordele:

  • Kontrolleret adgang: Kun autoriserede brugere, typisk beboerne i boligforeningen, kan benytte ladestationerne. 
  • Forudsigelig brug: Med et lukket system er det lettere at forudsige og planlægge fremtidig behov for udvidelse.

Ulemper:

  • Mindre fleksibilitet: Systemet er mindre fleksibelt, da det kun kan benyttes af en begrænset gruppe personer, hvilket kan være en ulempe for gæster og besøgende.
  • Begrænset indtægtspotentiale: Ingen mulighed for at generere ekstra indtægter fra eksterne brugere.

Anbefaling

Overvej følgende faktorer:

  1. Brugerbehov: Vurder behovene og ønsker fra beboerne. Hvis mange beboere har elbiler, og der er hyppige besøgende med elbiler, kan et åbent system være mindre passende, da beboerne har et stort behov for at oplade.
  2. Indtægtspotentiale: Hvis I ønsker at maksimere indtægter fra ladestationerne, kan et åbent system give flere muligheder for dette.

Kombinationsløsning: I nogle tilfælde kan en kombination af åbent og lukket system være den bedste løsning. For eksempel kan I have en eller to ladestationer, der er åbne for offentligheden, mens resten er reserveret til beboerne.

Ved at overveje disse faktorer nøje kan jeres boligforening træffe en informeret beslutning om, hvorvidt et åbent eller lukket system til ladestationerne vil være mest fordelagtigt.

  •  

Skal vores boligforening vælge et åbent eller lukket system til ladestationerne?

Ja, jeres boligforening kan udvide med flere ladeudtag på sigt. drivee tilbyder fleksible og skalerbare ladeløsninger, der gør det muligt at tilføje flere ladeudtag, når behovet opstår. Vi sørger for at forberede jeres ladeløsning således at der er nemt og enkelt at udvide uden for meget gravearbejde og kabelføring. 

  •  

Inspirationsbilleder

Nedenfor ses lidt billeder hos boligforeninger, der har fået installeret en ladestander af drivee. 

Bliv kontaktet